Hoe moet je houtbranden?

Hoe moet je houtbranden met een houtbrander?

Houtbranden doe je simpel gezegd met een houtbrander en een stuk hout. Echter komt er wel wat meer aandacht en voorbereidend werk bij kijken. Om het jou gemakkelijk te maken hebben wij een stappenplan uitgewerkt!

Stap 1
Zorg ervoor dat je een tafel of werkbank geheel vrij maakt. Je genoeg ruimte hebt en dat er een stopcontact in de buurt is. Leg de houtbrander en het hout klaar. Zorg ervoor dat het hout wel op een onderlegger ligt. Plaats de brandpunt waar je mee wilt starten in de houtbrand pen.

Stap 2
Steek de houtbrander in het stopcontact en stel deze in op de door jouw gewenste temperatuur. Let er op dat je deze niet open en bloot op tafel legt, maar in de vaak meegeleverde houder. Indien gewenst kun je handschoenen aantrekken tegen de hitte van de brandpen zelf.

Stap 3
Teken het patroon met de houtbrander. Doe dit uit de losse pols, of zorg voor een sjabloon. Door te spelen met de temperatuur zorg jij ervoor dat er 'kleurverschil' ontstaat in het te branden hout. Raffel het niet af, maar concentreer je echt op elk detail. 

Stap 4
Wanneer de gehele creatie klaar is. Wees dan wéér alert en plaats de houtbrander terug in de houder. Draai de graden instellingen terug naar 0 en haal de stekker uit het stopcontact. Laat het hout even liggen, totdat het afgekoeld is.

Over Houtbrander.com
Houtbrander.com heeft meer dan 15 jaar ervaring in houtbewerking. Sinds 5 jaar is het zich gaan verdiepen in pyrografie. Heb je vragen over deze set of wellicht een andere set? Neem gemakkelijk contact op met de klantenservice. 
houtbrander.com