Wat betekent Pyrografie?

Wat betekent pyrografie?

Pyrografie komt voort van het Griekse πῦρ γράφειν, wat staat voor vuur schrijven. Het is een kunstvorm vanuit vroeger, maar wat anno 2021 steeds populairder wordt. Bij pyrografie wordt er met hout en een brander (hitte) gewerkt. Buiten hout worden er ook kunstwerken gemaakt op materialen als kunststof en leer. De pyrografie techniek bestaat écht als vak, maar wordt door velen ook als hobby uitgevoerd. 

Bij pyrografie wordt er gewerkt met een houtbrander. Deze houtbrander wordt verhit, wat zelf in te stellen is. Hoe meer hitte er op het hout wordt toegepast, hoe donkerder het hout uiteindelijk wordt. De hitte toevoer wordt bediend op de houtbrander zelf, of op een houtbrander station. Door te spelen met de hitte worden er als het ware kleuren toegepast. Om echt nauwkeurig te kunnen werken, wordt het te verwarmen deel vaak voorgetekend met een potlood of pen. Door een schets te maken, uit te gummen en te verbeteren, kan er uiteindelijk met de houtbrander gemakkelijk tot in detail gewerkt worden. 

 

Over Houtbrander.com
Houtbrander.com heeft meer dan 15 jaar ervaring in houtbewerking. Sinds 5 jaar is het zich gaan verdiepen in pyrografie. Heb je vragen over deze set of wellicht een andere set? Neem gemakkelijk contact op met de klantenservice. 
houtbrander.com