Wat is een goede houtbrander? Altijd antwoord op jouw vragen.

Wat is een goede houtbrander?

Een vraag die door veel hobbyisten gesteld wordt is, wat is een goede houtbrander? Het antwoord op die vraag is vrij simpel.. het verschilt voor iedereen. Echter blijft er altijd een stukje kwaliteit meespelen. Hiervoor hebben wij voor jou de belangrijkste eigenschappen van een goede houtbrander op een rijtje gezet. 

1. De houtbrander kop
De kop van een houtbrander is van groot belang. Met de kop maak jij namelijk uiteindelijk de creaties. Deze kop is in vele gevallen gemaakt van hoogwaardig stevig materiaal. Tevens is het van groot belang de kop regelmatig schoon te maken!

2. Het station
Het station van de houtbrander, wordt ook wel de motor genoemd. Het station werkt 9/10 keer op stroom. De stekker van de stevige dikke stroomkabel (moeilijk smeltbaar) kan gemakkelijk in een stopcontact geplaatst worden. In vele gevallen is het station regelbaar door middel van een knop of digitaal display in temperatuur.

3. Het handvat
Één van de belangrijkste eigenschappen om fijn te werken met een houtbrander is het handvat. De pyrografie pen moet goed in de hand liggen, om er uiteindelijk mooie creaties mee te maken. Veel van deze handvatten zijn dan ook gemaakt van soft-grip.


Over Houtbrander.com
Houtbrander.com heeft meer dan 15 jaar ervaring in houtbewerking. Sinds 5 jaar is het zich gaan verdiepen in pyrografie. Heb je vragen over deze set of wellicht een andere set? Neem gemakkelijk contact op met de klantenservice. 
houtbrander.com