Welke houtbrander heb ik nodig?

Welke houtbrander heb ik nodig?

Ben je op zoek naar een houtbrander, maar heb je eigenlijk helemaal geen idee welke houtbrander geschikt is voor jou? Dan ben je in deze blog aan het juiste adres. De keuze kun je zo moeilijk maken als je zelf wilt. Er zijn immers heel erg veel verschillende soorten houtbranders, maar er is wel degelijk veel verschil. Om de keus voor jou iets gemakkelijker te maken, hebben wij een paar tips geformuleerd!

Wat wil je gaan maken met de houtbrander?

Wanneer je van te voren weet wat je precies wilt gaan maken met een houtbrander maak je voor jezelf de keuze al een stuk makkelijker. Gaat het om grote planken welke je ge-houtbrand wilt hebben? Zijn het onderzetters waar je een leuk patroon in wilt houtbranden? Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Goed om te weten is dat hoe steviger / harder het product is wat je ge-houtbrand wilt hebben, hoe zwaarder de houtbrander in capaciteit en omvang zal moeten zijn. Ook zul je, wanneer je erg donkere tinten wilt genereren, een houtbrander moeten kopen welke wat hoger dan gemiddelde houtbranders in graden kan.

Eigenschappen van een houtbrander?

Zodra je je behoeften in kaart hebt, op basis van wat je wilt maken. Kun je ook makkelijker gaan filteren bij het gehele aanbod houtbranders. Dit doe je logischerwijs op basis van de eigenschappen van een houtbrander. Let hierbij goed op de volgende kenmerken:

- Maximale aantal instelbare graden
- Accessoires (houders, voorvormers, opzetstukken/houtbrandpunten)
- Soort aansluitingen

Over Houtbrander.com
Houtbrander.com heeft meer dan 15 jaar ervaring in houtbewerking. Sinds 5 jaar is het zich gaan verdiepen in pyrografie. Heb je vragen over deze set of wellicht een andere set? Neem gemakkelijk contact op met de klantenservice. 
houtbrander.com